Tuesday, March 24, 2009

GEMPAR DI BUKIT SELAMBAUPolis baru sebentar tadi melepaskan gas pemedih mata di kawasan ceramah di Taman Ria Jaya yang dihadiri YB Dato Seri Anwar Ibrahim Ketua Pembangkang.

Saya, bersama Ketua AMK Pendang Rasdan dan Zaki Setiausaha tidak terlepas dari merasai air asid dari WATER CANON dan bom pemedih mata !!! suasana tadi tak ubah seperti askar Israel Lahanatullah membelasah rakyat Palastin. Polis dan FRU memang tak berperikemanusian.

Permit polis yang telah diluluskan sebelum ini telah ditarik serta merta petang tadi tanpa alasan. Tembakan tadi telah menyebabkan orang tua, kanak-kanak serta wanita terperangkap dalam kekalutan tersebut.


Tembakan tersebut dilakukan oleh pasukan FRU tanpa memberi apa-apa AMARAN sebelum sempat Dato Seri Anwar berucap tatkala Dato Johari Abdul baru hendak berbincang dengan Ketua mereka.Tembakan pertama water canon dilepaskan dan seterusnya gas pemedih mata selama hampir 1/2jam tanpa henti.macam tembakan bunga api.

Sekali lagi pasukan yang sepatutnya bertindak secara profesional di pergunakan kerana ketakutan pihak BN/UMNO agar pengundi cina,india serta melayu takut untuk bersama Pakatan Rakyat.


Ayuh para pengundi Bukit Selambau,Bukit Gantang serta Batang Ai buktikan PRK ini medan terakhir bagi menguburkan Najib/UMNO/BN.Sebagai rakyat,kamu punya maruah!Para pendokong,ayuh turun ke medan pertembungan ini...jgn berdiam diri,buktikan rakyat sudah tidak tahan lg dgn penipuan,kezaliman BN/UMNO

Terkini yang ditahan seramai 18orang Amk Kedah termasuk YB Senator Ir Zamri,Sdr Hafiz Ketua Amk Kuala Kedah serta Ibrahim Yakob pegawai Dato Seri Anwar Ibrahim.kehadiran di jangka 10ribu orang


TERKINI,SERAMAI 32 ORANG DITAHAN DAN TIDAK AKAN DIBERI JAMINAN BEBAS PADA MALAM INI, MEMBUKTIKAN ISU CALON YANG DIMAINKAN BN KONONNYA TELAH MENYEBABKAN MASYARAKAT INDIA SERTA PENGUNDI BUKIT SELAMBAU BERPECAH ADALAH TIDAK BERASAS. APA YANG BERLAKU PADA MALAM INI ADALAH BUKTINYA!


'Masyarakat India dan pengundi Bukit Selambau, "SOKONGAN MASYARAKAT INDIA DAN PENGUNDI BUKIT SELAMBAU PADA PAKATAN RAKYAT BERPECAH ADALAH TIDAK BERASAS"


PM ?? Say No !!! to Najis Tun Razak.

MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH !!


1 comment: