Sunday, April 11, 2010

Kerjasama UMNO & YAHUDI


Dalam ceramah AMENO selalunya Ezam (Sesumpah) dan musuhnya dalam keadilan, Lokman Nor Adam (Tukang Batu dan Tukang Simen, Plasticman and Superman) asyik jaja cerita DSAI ngan George Soros jerk.. sampai org dah naik meluat..

Nahhh ambikk.. Mahathir yg secara terbuka kutuk Yahudi dalam diam berjumpa dengan Yahudi..
tak hairan lah Bapa Sekular nie jumpa dan bincang apa pun kita tak tau wallahualam..

Bukan Setakat Mahathir.. AMENO sendiri pun dah menjalinkan hubungan dan kerjasama ngan Israel contoh Zahid Hamidi buat pertemuan tertutup dengan Ehud Barak Menteri Pertahanan Israel ?

Sebabnya kecoh Bank Malaysia jadi pusat transit dalam urusniaga senajata api antara Korea dan Myanmar... maka Obama pun berhubung dengan Najib PM untuk kepastian dan juga penjelasan...

Adakah untuk menutup kesalahan yang Malaysia dah lakukan maka Najib PM menghantar Zahid Hamidi selaku Menteri Pertahanan untuk satu misi urusniaga antara Malaysia dan Israel? apa yang Amerika dah syaratkan untuk memaafkan kesalahan Malaysia yang menjadi orang tengah kepada Korea dan Myanmar..?

Apa yang Najib PM dah persetujui dalam "diplomasi"nya dengan Presiden Amerika..? sampai bazirkan wang rakyat Malaysia sebanyak RM20 Juta untuk melobi ?

Regim Bn ini tidak pernah berubah dalam aspek pembaziran jutaan wang rakyat hanya semata - mata untuk membayar perunding imej bagi melobi imej pemimpin regim ini khususnya untuk luar negara.

Semenjak Mahathir, Abdullah dan kini Najib turut sama membelanjakan wang yang cukup banyak semata - mata untuk membina imej peribadi. Antara syarikat yang kini sedang menikmati jutaan wang rakyat untuk menaikkan imej Najib ialah APCO Worldwide, sebuah syarikat perunding imej dan media antarabangsa.Menurut sumber yang dipercayaan syarikat ini menikmati kontrak RM20 juta untuk perkara tersebut.


Ada satu maklumat pula menyatakan kontrak RM20 juta masih belum ditandatangani namun syarikat ini masih didalam tempoh percubaan tetapi tetapi menikmati bayaran tinggi berdasarkan projek. Antara tugasannya ialah memastikan Najib Tun Razak mendapat liputan dalam agensi berita dunia seperti CNBC dan CNN.

Menempatkan tulisan mengenai Najib dan menempatkan tulisan Najib di media dunia juga menjadi peranan mereka.

Bayaran yang tinggi ini juga berkaitan dengan usaha Najib untuk mengimbangi imej Anwar Ibrahim yang dihormati dunia.

Pejabat Perdana Menteri sekarang ini juga dikatakan bersedia membuat bayaran yang amat tinggi hanya untuk memastikan lawatan Obama, Presiden Amerika ke Kuala Lumpur. Kononya lawatan Obama ke Kuala Lumpur akan menaikan imej Najib ke tahap maksimum di mata dunia.

APCO Worldwide difahamkan telah mendapat ruang di pejabat Perdana Menteri sejak awal Najib menjadi PM.

APCO dan beberapa buah agensi perunding imej dan media yang berpengkalan di US terlibat secara terus dan serius dalam menghasilkan strategi 100 hari Najib..

Ini termasuk kempen 1 Malaysia dan beberapa pengumuman yang porpular..

Maklumat ini dipecahkan oleh beberapa kakitangan kanan tinggi kerajaan yang tidak berpuas hati dengan pembayaran yang amat mahal sedangkan hasilnya amat diragui. Sehingga kini imej Najib dalam dan luar negara belum berada pada tahap memuaskan.

Abdullah Badawi juga pada ketika menjadi Perdana Menteri turut menggunakan agensi asing untuk meastikan imejnya naik sebagai pemimpin Islam Progresif dan pemimpin Malaysia sebagai sebuah negara islam yang liberal.

Manakala tidak boleh disangkal oleh regim ini bahwa Mahathir Mohamad dan Abdullah turut menggunakan pelobi Yahudi Abramoff dengan bayaran yang begitu mahal semata untuk memastikan punya imej baik.

Selain yang diterangkan sebelum ini Jack Abramoff (pelobi Yahudi pro Zionis), regim ini punya kaitan rapat dengan Saatchi & Saatchisebuah agensi perunding/pengiklanan multi nasional yang pro Zionisme. Syarikat tersebut menjadi perunding imej dalam beberapa siri pilihanraya yang bertanggungjawab mencari teknik kempen dan pengiklanan untuk kempen regim Bn. Syarikat yang sama juga terlibat dalam banyak projek kerajaan.

CIMB sebuah syarikat kewangan yang dimiliki oleh adik Najib Tun Razak telah menadatangani kontrak bernilai USD 250 juta kepada sebuah syarikat yang berpengkalan di Israel. CIMB telah menyumber luarkan pengurusan Jabatan IT nya kepada EDS (electronic data system) selama 10 tahun.

Hubungan CIMB dengan EDS bukan sahaja tidak mempedulikan keganasan Israel Zionis tetapi turut memangsakan pekerja CIMB sendiri yang dibuang kerana Jabatan IT disumberluarkan.

EDS telah ditubuhkan pada tahun 1995 dan berngpengkalan di Herzelyia, Israel. Syarikat ini jugalah merupakan syarikat yang mengendalikan sistem komputer polis, ketenteraan dan pertahanan Israel. Malah ia juga terlibat dalam industri persenjataan Israel. Dan hubungannya dengan Malaysia dirakamkan dengan bangga dalam Laporan Tahunan CIMB 2008.

Hasil kerjasama yang terlalu lama dengan pihak Yahudi Zionis nie maka saya beranggapan pemimipin UMNO sejak dari era Mahathir Mohammad telah membawa pemikiran Sekular Yahudi kepada kaum Melayu di Malaysia..


Apa persamaan UMNO dan Yahudi? UMNO memperjuangkan "Ketuanan Melayu" atau bertuhankan Melayu? dah sama dengan Yahudi yang agamanya bertuhankan bangsa !! Yahudi kata mereka lah kaum yang terhebat!! pernah tertindas dengan bangsa lain.. secara kebetulan sama juga yang terjadi kepada kaum UMNO yang mengatakan mereka kaum yang tertindas sehingga tercetusnya (Peristiwa 13 Mei) penumpahan darah yang dimulakan oleh orang UMNO sendiri yang menggangap mereka sebagai tuan @ tuhan kepada negara mereka sendiri.

Dalam Islam & Al-Quran ada ke Allah menyuruh umat islam menindas dan membenci kaum lain??
kepada orang UMNO yang tidak tahu apa-apa marilah bertaubat dan pulang kepangkal jalan.. sementara pintu taub.at masih terbuka
wallahualam..

P/S : Ini hanyalah arrtikel pandangan peribadi saya semata-mata berdasarkan pemerhatian dan sumber dari bacaan.

No comments:

Post a Comment